Onderhoud plantenbakken

De meeste van onze potten zijn vorstbestendig en vergen weinig onderhoud. Het is echter wel belangrijk dat bijvoorbeeld terracotta potten bij vorst van de grond staat. Wanneer de pot geen pootjes of wielen heeft dan dient de pot bij vorst op een plank of onderzetter geplaatst te worden. Zorg er daarnaast voor dat het gat onderin de pot vrij blijft zodat er geen water in de pot kan blijven staan. Water zet bij vorst uit en kan er voor zorgen dat de terracotte potten scheuren of barsten.

Vultip

Vul de pot voor 1/3 met Hydro korrel en voor 2/3 met potgrond. Zorg dat het watergat in de bodem niet verstopt kan raken. Dit kan door gaas op de bodem te leggen. Zo kan het water weglopen en loopt u geen risico dat de pot bij vorst kapot gaat of scheurt. Vervolgens vult u 1/3 van de pot met Hydro korrels. Dit zorgt voor een betere waterhuishouding in de pot daardoor kan uw plant beter groeien. Vervolgens vult u de pot met potgrond. U kunt ervoor kiezen om een laag Hydro korrels op de potgrond te strooien. Dit heeft een decoratief effect en zorgt ervoor dat de bovenste laag van de potgrond minder snel uitdroogt.   

Onderhoud

Om onze plantenbakken een mooie uitstraling te laten behouden hebben wij enkele producten die specifiek zijn ontwikkeld voor een eenvoudige reiniging en duurzaam onderhoud. Tevens vindt u meer informatie over het onderhoud m.b.t. het specifieke materiaal waaruit de plantenbak bestaat op de verschillende pagina's (polyester plantenbakken, aluminium plantenbakken, etc.) 

Aanbieding

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2012 - 2018 grote plantenbak | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Deze website maakt gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie