Polyester plantenbakken

Polyester plantenbak vierkant.jpg Polyester plantenbak divider.jpg      

Polyester plantenbak rond 1.jpg Polyester hoogglans plantenbak rond 1.jpg

 

Voordelen polyester plantenbakken van groteplantenbak.com:

 • Grootste assortiment van de Benelux
 • 80% van het assortiment uit voorraad leverbaar! (1-3 werkdagen)
 • Standaard 5 jaar garantie
 • Diverse opties verkrijgbaar, o.a. zwenkwielen, hoogte inkorten, 200+ RALkleuren & waterdicht maken.
 • Gewapend polyester (voorkomt uitscheuren)
 • Door-en-door gekleurd
 • Extra verstevigd in de hoeken
 • Dubbel omgezette bovenrand voor tijdloze & luxe uitstraling
 • Goed bestand tegen alle weersinvloeden (vorst-, regen-, en zonlichtbestendig)

Als u op zoek bent naar mooie en duurzame plantenbakken die bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden, dan zijn onze polyester plantenbakken de perfecte keuze! Deze plantenbakken zijn gemaakt van gewapend polyester en zijn daardoor zeer stevig en voorkomen uitscheuren. Het door-en-door gekleurde materiaal zorgt ervoor dat de kleur van de plantenbak niet vervaagt, zelfs niet na jarenlang gebruik.

Bovendien worden de plantenbakken extra verstevigd in de hoeken, waardoor ze nog beter bestand zijn tegen slijtage en beschadigingen. De dubbel omgezette bovenrand geeft deze plantenbakken een tijdloze en luxe uitstraling, wat perfect past bij elk soort interieur of exterieur.

Een ander groot voordeel van de polyester plantenbakken is dat ze zeer goed vorstbestendig zijn. Dit betekent dat je ze zonder zorgen het hele jaar door buiten kunt laten staan, zelfs in de wintermaanden. Ze zijn daarnaast ook goed bestand tegen andere weersinvloeden, zoals zon, wind en regen.

Bij groteplantenbak.com zijn er diverse opties beschikbaar voor de polyester plantenbakken. Zo kunt u kiezen voor het aanbrengen van verzonken wielen, het inkorten van de hoogte en het waterdicht maken van de plantenbak. Bovendien zijn alle Ralkleuren beschikbaar, zodat je altijd de perfecte kleur kunt kiezen die past bij jouw stijl.

En alsof dat nog niet genoeg is, bieden de polyester plantenbakken van www.groteplantenbak.com ook nog eens standaard 5 jaar garantie! Dit geeft je nog meer zekerheid en vertrouwen in de kwaliteit van onze plantenbakken.

Kortom, als u op zoek bent naar duurzame, mooie en praktische plantenbakken die bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden, dan zijn polyester plantenbakken de perfecte keuze voor jou!

Stappenplan aanplant polyester plantenbakken

 1. Plaats de polyester plantenbak op de gewenste locatie.
 2. Gebruik een boormachine om een drainage gat te maken in de bodem van de plantenbak. Dit zorgt ervoor dat overtollig water kan wegstromen en voorkomt dat de wortels van de planten gaan rotten. Het formaat van het gat is afhankelijk van de grootte van de plantenbak en de planten die u wilt gebruiken. Een diameter van ongeveer 1-2 cm is doorgaans voldoende.
 3. Plaats een stuk worteldoek over het drainagegat. Dit zorgt ervoor dat de hydrokorrels niet door het gat vallen en dat er geen aarde of andere materialen in het gat terechtkomen. Zorg ervoor dat het worteldoek groot genoeg is om het hele gat te bedekken en dat het stevig op zijn plaats blijft zitten.
 4. Strooi een laag van ongeveer 10 cm hydrokorrels in de plantenbak. Deze korrels fungeren als drainage materiaal en zorgen ervoor dat overtollig water weg kan lopen en dat de wortels niet verdrinken. Druk de korrels niet te stevig aan, maar zorg ervoor dat ze gelijkmatig over de bodem van de plantenbak zijn verdeeld.
 5. Vul de rest van de plantenbak met potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond gelijkmatig verdeeld is en dat er voldoende ruimte overblijft voor de plantenwortels. Druk de potgrond licht aan, maar niet te stevig, om ervoor te zorgen dat de grond goed vastzit en dat de wortels voldoende ruimte hebben om te groeien.
 6. Plant de planten naar keuze in de potgrond. Zorg ervoor dat de planten goed worden geplaatst en dat de wortels volledig zijn bedekt met potgrond. Druk de grond zachtjes aan rond de planten om ze stevig te plaatsen.
 7. Geef de planten voldoende water om ervoor te zorgen dat de grond vochtig blijft. Houd er rekening mee dat de hydrokorrels de neiging hebben om water vast te houden, dus wees voorzichtig bij het bewateren om te voorkomen dat de planten te veel water krijgen.

En dat is het! Door deze stappen te volgen, kunt u uw polyester plantenbak op de juiste manier planten met potgrond en hydrokorrels om uw planten gezond en gelukkig te houden.

Onderhoud polyester plantenbakken

Hieronder lees je 5 tips hoe je een polyester plantenbak het beste kan behandelen en in gebruik nemen:

 1. Pak de producten direct uit na ontvangst om te voorkomen dat vocht tussen de verpakking en het product blijft zitten. Dit kan leiden tot hardnekkige vlekken die moeilijk te verwijderen zijn.
 2. Boor vooraf aanplant altijd afwateringsgaten onderin de polyester plantenbak om te voorkomen dat er overtollig water in de plantenbak blijft staan.
 3. Plaats polyester plantenbakken altijd rechtstreeks op een vlakke ondergrond en niet op balken, stenen, enz.
 4. Het verplaatsen van de polyester plantenbak nadat deze is gevuld, wordt afgeraden.
 5. Het is aan te raden om polyester plantenbakken minimaal 2 keer per jaar te reinigen met onze cleaner/protector reinigingsmiddel. Gebruik bij het reinigen geen hogedrukreiniger en/of schuurspons omdat dit de coating kan beschadigen.

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2012 - 2024 grote plantenbak | sitemap | rss