Informatie RVS plantenbakken

Wat is RVS?

Roestvast of roestvrij staal, ook rvs of inox genoemd, is een legering van hoofdzakelijk ijzer, chroom, nikkel en koolstof. Om van roestvast staal te kunnen spreken, is minimaal 11 tot 12% chroom en maximaal 1,2% koolstof nodig. Verder zijn in veel soorten roestvast staal ook de elementen molybdeen, titanium, mangaan, stikstof en silicium aanwezig.

Plaatsing van enkele grote RVS plantenbakken is een eenvoudige en doeltreffende manier om de uitstraling van het kantoor, terras of uw tuin te verhogen. De metalen plantenbakken zijn modern, rustgevend en betoverend mooi. De strakke contouren zijn niet te nadrukkelijk aanwezig, maar zetten precies de toon die u zoekt. Een paar mooie bloembakken met daarin smaakvolle planten geven het kantoorpand of terras al een geheel andere sfeer. Indien u op zoek bent naar een exclusief en duurzaam resultaat dan zijn RVS bloembakken een logische keuze.

Sterk staaltje vakmanschap

Vrijwel alle metalen plantenbakken worden handmatig geproduceerd. Echt vakmanschap staat aan de basis van iedere plantenbak; van het snijden, walsen, lassen, coaten en polijsten tot en met de eindcontrole. De plantenbakken zijn volledig aan te passen aan uw persoonlijke wensen.
Een van de specifieke eigenschappen van RVS plantenbakkenis dat ze zijn oersterk zijn en hierdoor zeer geschikt voor gebruik in openbare ruimtes. De meeste metalen plantenbakken kunnen zowel binnen als buiten gebruikt worden. De binnenzijde is voorzien van een coating waardoor ze waterdicht zijn.

Betoverend mooi zijn de rvs plantenbakken; hun strakke belijning dringt zich niet op, maar zet precies de toon die u zoekt. Grensverleggend of rustgevend. Uitnodigend of chic. Honderd procent Nederlands design, waarbij het gecertificeerde roestvast staal zijn vorm krijgt door eeuwenoud vakmanschap. Niet minder dan tien paar ervaren handen begeleiden iedere bloembak van snijden, walsen en lassen tot coaten, polijsten en een grondige eindcontrole. Hier werken authentieke ambacht en moderne technologie op een bijzondere wijze samen aan uw stijlvolle in- en exterieur.
Het resultaat is een perfect object dat iedere locatie, zowel binnen als buiten, verrijkt dankzij een tijdloze symbiose van uitstraling en beplanting. Een hoogwaardige beplantingsoplossing die met een bijzondere glans en spiegeling de kleur en sfeer van de omgeving opneemt en reflecteert. Met een Superline® planter laat u zien dat u anders bent.

 

      

RVS plantenbakken in ronde vorm                   RVS bloembakken in vierkante vorm

 

Voordelen RVS plantenbakken op een rij:

Roestvast staal is zeer goed geschikt voor de vervaardiging van duurzame plantenbakken. Onze RVS bloembakken biedt de gebruiker vele voordelen, waaronder:

  • Uitermate sterk materiaal
  • Volledig naadloos afgelast
  • 100% waterdicht voor interieurtoepassing
  • Ongevoelig voor weersinvloeden (vorst, neerslag, zonlicht, etc.)
  • Modern en tijdloos design
  • Onderhoudsarm
  • Geschikt voor binnen- en buitengebruik
  • Standaard 5 jaar garantie

Voor elk wat wils

www.groteplantenbak.com produceert roestvast stalen bloembakken voor binnen en buiten in hoge kwaliteit. Daarnaast werken wij samen met enkele vooraanstaande RVS leveranciers om u zodoende een groot assortiment RVS bloembakken aan te kunnen bieden. U vindt bij ons vierkante, zuilvormige, ronde en trapeziumvormige plantenbakken. Met een rechte of gezette bovenrand (voor een massieve, solide uitstraling), met of zonder zwenkwielen. De wielen worden altijd verzonken aangebracht en zijn dus niet zichtbaar. Wel zo fraai!

Voor binnen- en buitengebruik

Onze RVS plantenbakken zijn standaard waterdicht voor interieurgebruik. Wij raden aan om bij gebruik binnenshuis een watermeter te gebruiken om er zeker van te zijn dat de planten altijd de juiste hoeveelheid water krijgen. Indien u de plantenbakken voor buiten wenst te gebruiken is het belangrijk dat u enkele drainage gaten in de bodem boort. Overtollig gietwater zal zodoende altijd eenvoudig weg kunnen lopen. Dek deze ontwateringsgaten voor aanplant af met een stuk worteldoek.

Uiteraard bieden wij ook RVS plantenbakken voor grotere planten en bomen. Denk hierbij aan de entree van uw bedrijfspand of kantoor. Tevens kunnen grote RVS plantenbakken in de openbare ruimte een functie vervullen als anti-ramkraak of wegversperring. Indien van toepassing houden we bij het ontwerp van de plantenbakken rekening met de standplaats van deze bakken, ze worden dan extra zwaar uitgevoerd. Wij sturen u graag een passende offerte. 

Veel gestelde vragen over onze RVS plantenbakken:

1. Welke garantieperiode geldt er?
Uw garantietermijn op fabricagefouten bedraagt 5 jaar. Gedurende deze periode zullen wij er alles aan doen om eventuele fouten in de fabricage van uw object naar tevredenheid te herstellen.

2. Welke materialen worden er gebruikt?
De plantenbakken zijn vervaardigd van RVS, de binnenkant wordt gespoten met een beschermende coating om zo de plantenbak waterdicht te maken.

3. Kan ik de plantenbakken binnenshuis gebruiken?
Ja de plantenbakken zijn ontworpen om binnen en buiten gebruikt te kunnen worden. Houdt er wel rekening mee dat er bij gebruik buiten irrigatie gaten in de bodem van de plantenbak dienen te worden aangebracht. 

4. Kunnen de plantenbakken gebruikt worden in de buurt van zwembaden?
Ja, plantenbakken die worden geplaatst bij zwembaden worden gemaakt van een speciaal soort RVS. Wilt u de plantenbakken gebruiken bij of in de buurt van een zwembad, laat ons dit dan wel weten zodat we hier tijdens de productie rekening mee kunnen houden.

5. Kunnen de plantenbakken ook aan zee worden gebruikt?
Ja. Onze RVS plantenbakken zijn gemaakt voor zowel binnen- als buitengebruik buitengebruik aan zee of omgevingen met zwaardere weersomstandigheden. 

6. Hoe kan ik de plantenbakken reinigen?
Een vochtige doek of spons is meestal genoeg om de plantenbakken te reinigen. Indien nodig kunt u gebruik maken van een standaard schoonmaakmiddel. De coating heeft een gebruiksverwachting die gelijk is aan die van autolak. Wanneer de plantenbakken regelmatig worden gereinigd dan zorgt dit voor een lange levensduur van de plantenbak. LET OP: Gebruik in nooit krassende schoonmaakmiddelen, doeken of sponzen. Dit kan leiden tot oppervlakkige schade wat corrosie in de hand helpt.

7. Zijn de plantenbakken vorst en hitte bestendig?
Ja, de plantenbakken zijn vorst en hitte bestendig. Houdt u er wel rekening mee dat de oppervlakte van de plantenbak, wanneer deze in direct zonlicht staat zeer warm kan worden, afhankelijk van de gebruikte coating. Dit is overigens niet nadelig voor de plant doordat de potgrond de warmte weer absorbeerd (neutraliseerd).

 

 

 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2012 - 2024 grote plantenbak | sitemap | rss